SUBSIDIE ENERGIEBESPARING

SUBSIDIE ENERGIEBESPARING

Kan ik subsidie krijgen voor de isolatie van mijn huis?
Als particulier kunt u vanaf 2 september 2019 een subsidie aanvragen voor de isolatie van uw koopwoning. Ook de Vereniging van Eigenaren (VvE) kan een subsidie aanvragen. U kunt ook geld lenen met de Energiebespaarlening om uw huis te isoleren.

Subsidie voor particulieren
Particulieren kunnen vanaf 2 september 2019 gebruikmaken van de subsidieregeling energiebesparing eigen huis (SEEH). Met deze subsidie kunt u uw woning energiezuiniger maken met isolatie. Hoe u de subsidie kunt aanvragen en wat de voorwaarden zijn, maakt het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) in augustus 2019 bekend.

Subsidie isolatie woningen VvE
Verenigingen van Eigenaren kunnen tot 1 januari 2023 subsidie krijgen voor: de isolatie van een gebouw met koopwoningen. Een VvE moet dan minstens 2 soorten isolatie toepassen in het gebouw. Daarnaast kunnen VvE’s subsidie aanvragen voor:

energieadvies: bijvoorbeeld over de beste aanpak voor isolatie;
opstellen van een duurzaam meerjarig onderhoudsplan (MJOP).
Een VvE kan gemiddeld € 20.000 subsidie per appartement krijgen. VvE's krijgen een bonus als ze hun gebouw extra isoleren. Per appartement € 4.000 bovenop de subsidie van ongeveer 20%.

Subsidie voor isolatie aanvragen
Wilt u als VvE subsidie voor isolatie aanvragen? Dan kunt u terecht bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

Energiebespaarlening
Wilt u isoleren maar heeft u geen spaargeld of wilt u dat achter de hand houden? Met de Energiebespaarlening is het mogelijk om boetevrij en tegen een lage rente geld te lenen voor energiebesparende investeringen. Deze lening is voor eigenaren van een koopwoning.

De besparing op energiekosten kan genoeg zijn om de maandelijkse betaling van uw Energiebespaarlening te dekken. Dit hangt af van de isolatiemaatregel die u kiest en hoeveel energie u verbruikt.

Voor VvE's is er de speciale VvE Energiebespaarlening.

Let op: geld lenen kost geld.

Bron: Rijksoverheid.nl

Meer informatie op: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/energie-thuis/vraag-en-antwoord/subsidie-isolatie-huis

Wilt u nog meer blogberichten lezen? Ga dan naar de pagina Nieuws.